05. juli 2017
Ik heb vorige week mijn blog over uitreiking gepubliceerd en jemig wat een hoop verschillende reacties. Van "dit is niet slim om te doen voor de zakelijke markt", tot "wauw dat je dit doet, zo persoonlijk en eerlijk!" Kortom het heeft mij ook aan het denken gezet. Doe ik er slim aan om een meer persoonlijke insteek te kiezen? Schrikt dit niet teveel mogelijke klanten af? Ik heb dus de behoefte om te duiden waarom ik dit toch doe!
27. juni 2017
Ik zit hier met tranen in mijn ogen! Heb vorige week hard gewerkt om een mooi voorstel neer te leggen om een teambuilding-sessie te begeleiden. Had een goed en degelijk voorstel neergelegd. Krijg net een mailtje dat helaas er gekozen is voor een ander. Ik ben daarna 20 minuten van slag geweest en uiteindelijk voelde ik tranen in mijn ogen. Ben rustig gaan zitten en ben op onderzoek in mezelf gegaan, waarom raakt dit me zo, wat is dit precies?
13. juni 2017
Profileren! Elke week pak ik een vraag of een thema op en behandel dat op mijn site. Deze week een voor mij wel heel lastige: Er is mij namelijk gevraagd, maar Martijn hoe profileer JIJ jezelf nou?
01. juni 2017
Eén van de eerste gedachte die ik had was; “moet ik niet op internet opzoeken wat anderen hierover hebben geschreven en dit dan in eigen woorden opschrijven?”. De reden hiervoor is interessant, want ik heb blijkbaar de illusie dat als iemand anders het geschreven heeft, het beter is dan ik zou kunnen, het meer ‘waar’ is dan als ik het zelf bedenk.
23. mei 2017
Een oud-collega van mij stelde de vraag, hoe kan het toch dat ik menig onderhandel-training heb gegeven, dat dit goed gaat, de deelnemers er iets aan hebben, maar op het moment dat ik zelf mijn eigen salaris onderhandeling heb ik er niks van bak?
12. mei 2017
Elke week geef ik online antwoord op een vraag over mij of mijn vakgebied. Stel nu je vraag?